Når hunden skal have den rette frisure med hundetrimmere

Hvor henvender du dig, når du skal have hunden klippet?

Du skal da ind forbi Thordal.dk, hvor de har de bedste hundeklippere og hundetrimmere, der findes, fra firmaet Oster, hvor du kan vælge undermodeller som Mark, Pilot, Power-Pro og alle de andre kendte – eller måske ukendte for nogle – klippere under dette fornemme hundetrimmer-mærke.

Disse trimmere giver den tætteste og mest præcise klipning, studsning eller trimning til dit firbenede kæledyr, som nok skal give det bedste resultat, om din hund så er den type, der sidder artigt stille under hele klipningen, eller opmærksomheden kan fare lidt rundt for dyret og dermed have svært ved at sidde stille.

Hunden ved jo ikke som mennesket, at den skal sidde stille, når den er hos “frisør” hos dig eller en betroet ven, der er god til at klippe mennesker og/eller dyr. Her handler det om opdragelsen med at få hunden til at sidde godt stille på samme måde, som når man kommanderer hunden med et bestemt “sit!”

Der findes jo bestemt hundefrisører derude, men hvorfor ikke gøre det selv med at klippe hundene derhjemme med disse hundetrimmere fra Oster? Det kræver bare et areal, hvor man kan dække af til at klippe hunden og bortskaffe hundehårene bagefter. Eventuelt kan man gøre det udenfor, hvis man har mulighed for det.

En hundefrisør er også mere til, hvis man ligefrem går efter, at hunden skal have en decideret frisure, der passer hundemoden, men ofte er det også et spørgsmål om, at hundens pels skal trimmes hurtigere ned, end naturen kan gøre det for dyret.

Pelsen skal passe til årstiden, så der ikke kommer insekter, utøj, ukrudt og andet ukurant i pelsen, når man er ude at gå ture og lege. Dette ser man specielt med langhårede hunde.

Det er også af hygiejniske grunde, at det er en god ting at få klippet og trimmet ens hund med jævne mellemrum, så der ikke går knuder og andre ting i hundens pels, som ikke er til gavn for den.

Hunden kan jo ikke selv sige, hvornår den trænger til at blive klippet, så det er med fra ejerens side at holde tæt øje med, hvornår hunden – eller hundene i flertal for den sags skyld – trænger til at blive trimmet eller klippet.

Og så gøres det bedst med en trimmer fra Oster, som kan holde til mange klippeture til mange forskellige hunderacer og flere hunde ad flere omgange, så dyrene igen ser flotte ud.

Anders Lundtang Hansen