Hvordan bliver man rengøringsassistent?

Rengøring er i princippet noget alle kan finde ud af. Det kræver ikke en uddannelse som sådan. Men hvis du vil gøre rent som erhverv er der en grundlæggende viden om teknik og rengøringsmidler du skal kende.

Når du har basis på plads så kan du få job som rengøringsassistent eller rengøring-vikar. De fleste bureauer og virksomheder vil kræve at du kan dokumentere grundlæggende uddannelse før de ansætter dig.

Kursus i rengøring

Du kan få et kursus i grundlæggende rengøring på AMU-centeret eller TEC. I dag kræver det en del viden om smitte og mikroorganismer for at få lov til at gøre rent. Der er meget fokus på renlighed og smittekilder ude i virksomhederne. Særligt i kølvandet på Corona.

Det er også vigtigt at du kender til rengøringsmidlernes syre- og baseforhold. Ellers risikerer du at ødelægge de materialer du skal gøre rene.

Hvad lærer du på kursus?

Rengøring handler ikke kun om at fjerne snavs, det handler også om at forebygge smitte. Derfor lærer du om mikroorganismer og smitteveje. Med den viden lærer du at planlægge dit arbejde så du forebygger smitte.

Derudover lærer du også førstehjælp og arbejdsmiljø. Du bliver undervist i hvordan du bedst gør rent uden at belaste kroppen. Du komme igennem materialekendskab og rengøringskemi. Og du lærer at vurdere om rengøringen er god nok.

Her kan du få job

I undervisningen lærer du om særlige forhold på for eksempel hospitaler, i erhverv og private hjem. Så alt efter hvor du ønsker at arbejde, er du uddannet til det.

Hospitaler har deres egen afdeling for rengøring. I virksomheder er det forskelligt om de ansætter eller bruger rengøringsselskaber. Du kan også starte som freelance for private eller gennem et vikarbureau. Fordelen ved et vikarbureau er at du selv bestemmer arbejdet. Det kan du læse mere om hos VikarService.


admin