Få hverdagen tilbage med en ileostomi

Der kan være mange grunde til at få en ileostomi. Mange flere end man tror bruger stomi, og har det som en normal del af deres hverdag. Med en stomi kan man efter et problemfyldt forløb få sin hverdag tilbage og leve et aktivt liv. En ielostomi sker ved at man fører en mindre del af tyndtarmen ud på ydersiden af ens mave og skaber en åbning, hvor afføring kan komme igennem og lande i en stomipose. I daglig tale omtales en ileostomi som tyndtarmsstomi.

En helt ny hverdag

Når man får ileostomi skal man naturligvis vænne sig til en ny hverdag. Men det gode er, at man kan få en hverdag igen efter man højst sandsynligt har døjet med utroligt svære udfordringer såsom tarmbetændelse. Din læge eller en sygeplejerske vil hjælpe dig med hvordan du påsætter, aftager og tømmer din nye stomi. Som med så meget andet gør øvelse mester, og du vil langsomt blive kendt med din ileostomi og det bliver en del af hverdagen.

De rigtige stomiprodukter

Som du går igennem livet med stomi hvad enten den er midlertidig eller om den er permanent, så ændrer din krop sig højst sandsynligt. Som mennesker gennemgår vi perioder med vægtforøgelse og vægttab, måske træner vi mere i en periode eller andre ting påvirker, hvordan vores kropsform er. Dine stomiprodukter skal altid passe til din krop. Hos Coloplast kan du finde en lang række forskellige stomiprodukter såsom 1-dels produkter, hvor klæbedel og pose er i én og 2-dels produkter, hvor de er delt. Du finder stomiposer i forskellige størrelser og varianter alt efter, hvad der passer til lige præcis din krop. Og det bedste er at du kan få gratis vareprøver fra Coloplast.

admin