Lav selv et bord med epoxy

Epoxy er et materiale du bruger til coating af for eksempel træ. Det skal blandes med et andet stof for at det kan hærde. Dampene er meget stærke, så beskyt ansigtet og hænderne når du arbejde med epoxy.

Til gengæld er epoxy virkelig nemt at arbejde med. Klar epoxy resin er best at arbejde med fordi det tørrer hurtigt. Det er en fordel når du arbejder med det derhjemme.

Du kan købe epoxy resin hos HF Industri og Marine.

Et unikt sofabord

Epoxy resin er helt klar, medmindre du tilsætter komponenter der farver. Det betyder at du kan støbe alt muligt ind i dit sofabord. Forestil dig et sofabord i en træramme hvor midten består af en blok epoxy hvor du for eksempel har indstøbt kaffebønner.

Du kan også støbe blomster eller andre kreative påfund ind i bordpladen. Men det epoxy egner sig bedst til er til coating.

En flot overflade

Lad os sige at du vil lave et bord af naturtræ. Det vil sige træ du ikke har slebet til. Det vil have revner og ujævnheder. Måske endda nogle upraktiske knastehuller.

For at bevare det rå naturlige udseende kan du beklæde overfladen med klar epoxy resin. Når det tørrer vil det fordele sig til en jævn blank overflade hvor du stadig kan se alle træets nuancer.

Hvad skal du bruge?

Til coating skal du egentlig ikke bruge så meget. Du skal naturligvis bruge epoxy resin og noget til at påføre det med. Du kan bruge en pensel eller spatel. Du skal også bruge handsker og plastikbøtter til at blande epoxy resin i.

Du kan påføre epoxy resin på træ, beton, metal, sten, lærred og diverse tekstiler. Det er et meget taknemmeligt materiale at arbejde med, som giver spændende resultater. Eksperimenter med forskellige ting.


admin