Det bedste hundeudstyr til din bedste ven

Passer du godt på din hund? Udover en masse kærlighed, sund og nærende kost og den rette mængde motion, så er der mange ting du kan gøre, for at gøre livet bedre for din firbenede ven. Læs med her og få gode råd og inspiration til et godt hundeliv.

Til gåturen

Når man bor i et land som Danmark, hvor man ikke altid kan regne med det gode vejr, så kan det godt betale sig at investere i noget godt, solidt hundeudstyr, som kan holde til lidt af hvert. Har din hund meget kort pels eller fryser den, når det er koldt, så bør du have noget beklædning til den, som kan modstå vind og regn. Det kan for eksempel være en hundejakke eller en hundetrøje, som holder hunden varm og tør under gåturen. 

Om vinteren, når vi mennesker salter på fortove og veje er det også en rigtig god ide, at give din hund potesko på. Hundens poter har nemlig slet ikke godt af alt det salt, som udtørrer huden og i værste fald kan give sår og revner på trædepuderne. Alternativt kan du også smøre hundens poter med en salve til formålet. 

Snor, sele og halsbånd

Din hun skal selvfølgelig have et halsbånd, som ikke generer eller strammer. Mange sætter snoren fast i halsbåndet, når de skal ud at gå, men hvis du har en hund, der trækker meget når i går tur, kan det anbefales at anskaffe sig en sele til hunden, så den ikke lægger så stort pres på sin hals. En sele gør det også nemmere at styre hunden, hvis det skulle blive nødvendigt at holde den tilbage fra andre hunde eller biler. 

En snor i god kvalitet er også uundværlig som hundeejer. Nogle er glade for en flexline, mens andre har stor glæde af en snor i læder eller kunststof. Det er selvfølgelig smag og behag, men det kan være en god idé at vænne sin hund til både flexline og almindelig snor fra hvalp, så den føler sig tryg ved begge dele. 

Katrin Sørensen