Mousserende vin fra hele verden

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Mousserende vin er andet og mere end blot den champagne eller det champagne-lignende produkt, vi skåler i til nytårs aften. Mousserende vin er ofte forbundet med festlige lejligheder og fejringer, og der er da også noget forunderligt festligt over de perlende bobler. Sportsstjerner lader champagneflaskerne springe for fuld udblæsning efter en sejr, og selv om de fleste vinkendere er enige om, at den usmagelige sprøjten med de dyre dråber er et udtryk for utroligt dårlig stil, er den mousserende vin stadig symbolet på vinder mentalitet og rigdom.

Find den rette mousserende vin til din middag

Men faktisk kan mousserende vin sagtens gøre sig som tilbehør til en stille og rolig middag eller anden form for social begivenhed, som involverer mad. Det blide brus kan virke forfriskende i forhold til en tung ret – for eksempel en kraftfuld suppe eller en gryderet. Mousserende vin går også rigtig godt i spænd med fjerkræ af varierende art, ligesom visse typer mousserende vin ofte anvendes som tilbehør til dessert eller ost efter maden.

Om sommeren er mousserende vin i form af den evigt populære Prosecco et sikkert hit til grill festerne eller til en hyggestund på terrassen. Prosecco fås i mange varianter, og er sammen med den næsten lige så populære lyserøde Cremant et godt valg, når sommeren har gjort sit indtog, og have festerne er begyndt. Overvejer du der i mod en mousserende vin til dit aftenselskab med traditionelle serveringer, bør du vælge en af de tungere drenge i klassen – for eksempel en ægte champagne fra Moët et chandon. Du går aldrig helt galt i byen med Moët, som er ganske synonymt med høje standarder når det kommer til produktion af de elegante bobler.

Hvis du har mod på at prøve noget helt nyt og spændende – og med garanti skabe aftenens samtale emne – kan du med fordel vælge den af det anerkendte medie Vinexpressen anbefalede Aroma fra den danske vin fabrikant Andersen Winery. Andersen Winery har til huse på mols, hvorfra de producerer frugtvin på fortrinsvis æbler. Den lækre mousserende Aroma vil med garanti gøre sig fantastisk i selskab med Nyt Nordisk Køkken, så hvis du er en innovativ gourmet med sans for det nyskabende element i det traditionelle køkken, bør du prøve Andersen Winery Aroma.

Du kan se – og læse mere om – mousserende vin fra Andersen Winery og andre vin producenter rundt omkring i verden i den online shop på jyskvin.dk

Astrid Pedersen