n bliver du klar til dine akvariefisk

Har du fornyligt besluttet dig for, at du skal have et akvarie med fisk? Så er du kommet til det rette sted. Der er nemlig en del ting, som du skal have forberedt, inden du går ned til din nærmeste dyrehandler og henter dine nye kæledyr. Læs med her og få styr på din tjekliste.

Vælg din fiskearter
Først og fremmest så er det ikke alle fisk, som er lige glade for at færdes sammen. For eksempel så er kampfisk meget selektive, når de skal finde nye venner. Det er en rigtig god ide at lave din research på forhånd. Hvis du bliver i tvivl, så kan du altid spørge en dyrehandler til råds.

Rengøring af akvariet

Du skal på forhånd beslutte dig for, om du selv vil gøre dit akvarie rent, eller om du skal have smådyr til at klare den kedelige tjans. Både små rejer, sugemaller og sebrasnegle spiser det overskydende foder og alger, som ellers ville gøre akvariet beskidt. Husk dog at dyrene ikke må være for små, fordi så bliver de spist af fiskene.

Valg af pumpe

Der findes et utal af pumper til akvarier, men der er stor forskel på dem. Du kan både få pumper der er lydløse, ekstra små, skaber cirkulation, beregnet til lavt vand osv. Det vigtigste er, at du finder en pumpe som passer til dit akvarie og variation af fisk.

Foder Snak med din dyrehandler om hvilket og hvor meget foder dine fisk skal have. Det er ikke alle fisk, der spiser det samme, og du skal selvfølgelig have foder til dem alle sammen. Derudover er der stor forskel på, hvor meget de forskellige slag foderformer sviner, synker, flyder osv.

admin