Hvad er forskellen på operationel og finansiel leasing?

Det er blevet populært at lease sin bil i stedet for at eje den. Bilejere har altid en masse bekymringer og overvejelser. Især når bilen bliver ældre. En gammel bil er altid forbundet med uventede udgifter – og så forurener den mere.

I takt med at udlejningsfirmaer er begyndt at lease for helt ned til en måned ad gangen, så har folk fået øjnene op for leasing. Det har sine fordele.

Forskellige typer leasing

Men når først du begynder at undersøge markedet, så støder du på nye begreber som operationel leasing. Men hvad er det egentlig?

I bund og grund er leasing det samme som at leje en bil. Du får overdraget brugsretten i en periode. Operationel leasing betyder at du slipper for alle bekymringerne ved at eje en bil.

Du betaler et fast månedligt beløb og det inkluderer en serviceaftale hvor leasingselskabet afholder alle udgifter i bilens drift.

Finansiel leasing har andre fordele

En anden populær leasingform er den finansielle. Det betyder at du får finansieret din bil gennem leasingselskabet. Med denne type aftale står du selv for vedligeholdelse og drift.

Groft sagt er der her tale om at du har lånt penge til at købe en bil. Dine månedlige udgifter er afdrag på lånet. Du kan forvente uforudsete udgifter til drift.

Hvorfor vælge den ene fremfor den anden?

Umiddelbart er det oplagt at vælge den første type leasing hvor du slipper for alle bekymringer. Det er en lidt dyrere løsning en finansiel leasing. Desuden er bindingsperioden kortere end på finasiel leasing.

Men den store forskel ligger i regnskabet når du lejer til erhverv. En operationel leasning er nemlig en driftsudgift, og en finansiel leasing er et aktiv. Det har derfor nogle skattemæssige fordele.

Læs mere om de forskellige leasingtyper hos Agilease.


admin