Læg din indkørsel med en vakuumløfter

Du kan godt lave din indkørsel selv. Det er et spændende projekt til ferien hvor du mærker at du bruger kroppen og skaber noget. Samtidig får du lov til at lege med maskiner der kan både grave og lægge fliser.

En vakuumløfter er en maskine der danner et vakuum og suger sig fast på enhver størrelse fliser. Således slipper du for alle de tunge løft. Den kan endda løfte mange små sten på en gang og lægge dem præcist på millimeter.

Start med et godt underlag

En succesfuld indkørsel ligger i forberedelse og opmåling. Det er vigtigt at du huske at indkørslen skal have et fald væk fra huset på en centimeter per meter. Udgravningen kan du klare med en minigravemaskine.

Når du skal lægge fliserne bruger du også minigraveren sammen med en vakuumløfter. Begge dele kan du få hos ASP produktudvikling.

Husk at stampe gruset godt

Hvis din indkørsel også skal være pæn til næste år, så skal du huske at stampe gruset med en vibrator.

Du bør lægge tre lag grus. Det første lag er stampet bundsikringsgrus. Det næste lag er stampet stabilgrus. Til sidst lægger du et lag afrettergrus som fliserne skal hvile på.

Hvis du har gjort et godt forarbejde, så undgår du at der samler sig vandpytter og at fliserne bliver skæve efter en sæson.

Fliserne lægges med en maskine

Nu skal du til at lægge fliserne med din vakuumløfter. Du kommer ikke til at løfte så meget som et kilo selv. Løfteren er koblet på minigraveren som gør hele arbejdet for dig. Du skal kun styre flisen på plads.

Det kan være en god idé at alliere dig med en ven der kan hjælpe dig. Når du er færdig fylder du fugerne med afrettersand og din indkørsel er færdig.

admin