Har du forstand på at vælge den rette kniv?

Knive er vitterligt ikke bare knive.

Nej, vi taler ikke om den slags, der desværre finder vej til nattelivet eller bliver brugt af militæret i forskellige lande.

Vi vil her koncentrere os om det, som knive egentlig hovedsageligt er tiltænkt til: At lave mad med.

Vores formål med denne artikel kommer sig egentlig af, at vi har observeret, at der er rigtig mange mennesker, der bruger de forkerte knive til forskellige formål, ikke vedligeholder dem eller slet og ret ikke har kendskab, hvor mange forskellige typer af knive der findes.

Der er en grund til, at kokke foretrækker at bruge deres egne knive, de selv har købt, når de skifter køkken og restaurant eller skal lave mad ude.

Knivene er noget nær kokkenes vigtigste værktøj, og de skal helst altid være skarpslebne, så de er klar til den opgave, de er tiltænkt. Skulle der blive udviklet nye knivtyper eller forbedringer af de eksisterende, så er de også nogle af de første til at købe disse.

Mennesket har brugt knive i rigtig mange århundrede, og det er ikke for sjov, at vi har udviklet og forbedret brugen af dette umiddelbare simple redskab.

Men det hæfter sig blandt andet ved, at der både er forskel på de knive, man indtager maden med, og så de knive, man tilbereder og laver maden med.

Når man spiser, er det jo ikke ligegyldigt, om man benytter en steak-kniv, en almindelig kniv eller en papkniv (hvem foretrækker overhovedet sidstnævnte?)

På samme måde findes der faktisk lige så mange, hvis ikke flere, knive til brug i køkkenet, når man laver mad.

Der findes fiskeknive, knive til kød, lange knive, korte knive og rigtig mange mere, hvor man nogle gange kan støde på noget, der er tiltænkt én bestemt type af grøntsager eller kødtype.

Hvis du skal have et godt sortiment af knive liggende, så skal du besøge Pmshop.dk og handle hos dem.

Anders Lundtang Hansen