Vigtig information om Tüv-godkendelse

Der er nogle ting, som det er værd at bide mærke i og bemærke i forbindelse med at få fingre i en Tüv-godkendelse, som kan spare dig for nogle penge i en eventuelt uheldig situation.

Lad os dog starte med at udspecificere, hvad en tuv godkendelse egentlig er for en størrelse.

En Tüv-godkendelse er, ganske kort forklaret, en godkendelse, der viser, at visse elementer lever op til nogle fastsatte krav.

Lidt mere konkret specificeret drejer det sig om bilen og især dens undervogn, sænkningssæt, men for den sags skyld også elementer som dæk og autostole for at nævne nogle flere emner.

Når disse elementer har fået en Tüv-godkendelse, er det ensbetydende med, at de godkendte elementer overholde nogle påsatte krav, der gør, at bilens partier vil kunne gå gennem syn i Danmark.

Det gælder selvfølgelig, hvis udstyret er monteret helt korrekt, og det er ikke alle, der kan udstede en Tüv-godkendelse, så sørg for, at du får den rigtige af slagsen et autoriseret sted fra.

Umiddelbart kan der dog herske en fejlopfattelse af, at fordi man har fået en Tüv-godkendelse, så er man på den sikre side på mange områder rent lovmæssigt, men bemærk venligst, at vi har slået ned på ‘fastsatte krav’ og ikke nødvendigvis ‘almengyldige lovmæssige krav’.

Med det mener vi, at der sagtens kan findes andre regler end i Danmark for specielt i udlandet, når du kører rundt med en sænket undervogn, dæk, fælge, autostole og videre.

Denne godkendelse er ikke ensbetydende med, at man er sikret i andre lande, da der kan herske andre lovkrav for at køre rundt med dette udstyr på andre landes veje.

En Tüv-godkendelse er derfor ikke en international lov-godkendelse: Du kan sagtens risikere at blive stoppet i udlandet og få at vide, at dit Tüv-godkendte udstyr ikke overholde dette lands krav, som du befinder dig i.

Ukendtskab til loven fritager dig jo ikke for straf, så undersøg helst hvert lands krav på forhånd.

Anders Lundtang Hansen