Et løfteåg klarer løgtesagen

Der er mange opfindelser, anordninger og himstregimser, man som industrifirma kan investere i, så man både skåner medarbejderne, øger effektiviseringen og benytter hele rummets areal, så man ikke er afhængig af tyngekraft og gulvets overflade.

En af disse ting er et løfteåg, som vi vil forklare nærmere om i dette indlæg.

Et løfteåg er essentielt en løfteanordning, der bliver benyttet i firmaer, hvor større materialer skal transporteres over et større areal og/eller holdes godt fast, når man skal manøvre det løftede på plads. Derfor ser man firmaer som lagervirksomheder og firmaer i bygge- og anlægsbranchen benytte disse løfteåger.

Som sagt er et løfteåg lidt af en tretrinsraket, som vi vil mene, at når man først får implementeret maskinen i ens firma i enten en enkelt eller flere varianter, så vil det blive et uundværligt værktøj for firmaet.

For det første er det en smart maskine, der med sin vakuum-sugeevne holder overordentligt godt fast i de løftede remedier, som kan være alt fra fliser, ruder eller træplader med mere, og når vægten er fordelt helt perfekt, er der ingen fare for, at det bliver tabt igen – så længe man kan styre det fint rundt, hvis der er tale om et elektrisk løfteåg.

Mange medarbejdere i forskellige firmaer bruger også kroppen forkert til at løfte og/eller er utålmodige med at komme videre i processen, så de påfører sig skader på kroppen helt unødigt. Et løfteåg er nemt at have med at gøre og kræver ikke meget at flytte rundt og have ved hånden, så medarbejderne ikke behøver belaste kroppen med at løfte selv.

Og så er der det element med, at man kan udnytte arealet i for eksempel en lagerbygning endnu mere, så man ikke er afhængig af arealet ved gulvet, da man kan sammensætte løfteåget med hejseanlæg, så tingene kan blive transporteret rundt, uden gulvet kommer til at optage plads imens, så man kan bruge gulvets areal til andet arbejde eller opbevaring.

Anders Lundtang Hansen