Porcelæn med historie

Der er mange familier, hvor at genstande som porcelæn, går i arv gennem flere generationer. Dette kan skyldes mange ting. Til dels kan det være noget rigtig flot porcelæn, som der ganske enkelt pynter i husstanden. Det kan også skyldes, at det er noget porcelæn som ikke længere udgives, og det derfor kun kan skaffes gennem arv eller ved heldige loppefund. Men det kan også skyldes en helt anden ting. Nemlig historien ved selve porcelænet. Måske er det blevet brugt ved dine bedsteforældres bryllup, din mors barnedåb eller din fars konfirmation. Hermed får det en portion patina, som ikke kan købes for penge. Den slags historier er der stor chance for at få med, såfremt man benytter sig af porcelæn fra danske Aluminia.

Årelange traditioner

Der ligger mange års historie omkring den danske fajancefabrik Aluminia forinden Christian Joachims overtagelse som kunstnerisk leder i 1901, men det var efter dette, at Aluminia særligt fik vind i sejlene igen. Christian Joachim formåede som få andre at få skabt klassiske designs, som står tilbage som klassikere nu. Designeren fik tilført stellet en vis portion charme kombineret med et stykke danmarkshistorie. Særligt hans fajancestel Tranquebar er blevet kendt, og fabrikken producerede stellet fra det blev tegnet i 1912 og helt frem til 1995. Her fik Christian Joachim skabt et stel, som med en tidsløs modernitet har insisteret på sin plads i det danske porcelænsudvalg. Jeg er slet ikke i tvivl om, at dette kan findes på mange borde rundt omkring i landet.

Industrialiserede stel

Tilbage i 1937 begyndte Aluminia fremstillingen af de industrialiserede stel, som satte standarden op for de tekniske såvel som de æstetiske krav. Hermed kunne man sikre kvaliteten af hvert enkelt stel, og samtidig øge produktionen. Aluminia har sendt adskillige populære kollektioner på gaden gennem tiden, og har formået at holde sig evigt relevante på porcelænsscenen.

admin