Nyd duften af nyslået græs

Nyd indsatsen, når du har slået græs

Det er tilladt lige at tage en slapper, når du har slået jeres græsplæne, og duften af det nyslåede græs pirrer næseborene. Det er faktisk ret skønt at slå græs, for du kan hurtigt se at der sker noget, og så er det jo også den ugentlige motion du får.

Det kan selvfølgelig også være, at du har ansvaret for større græsområder eller arealer, som eksempelvis golfbaner, fodboldbaner, vejanlæg eller måske endda et parkområde. Så er det nok ikke håndskubberen du benytter, men snarere en havetraktor eller noget der er større.

En plæne skal først lige etableres

Men den flotte plæne kommer jo ikke af sig selv. Du skal så noget græs før der sker noget, og så skal du lige vente på at det kommer op, og bliver til flotte græsstrå. Vidste du forresten at græsstrå faktisk er meget robuste – det skulle man ikke lige tro, når man ser de spinkle strå.

Når du har bestemt dig for at der skal anlægges et flot græsareal, så sørg for at vælge den bedste egnede årstid, for så giver du græsset de bedste mulige betingelser. Forår og efterår er gode tider på året til såning af græsfrø, for på de tidspunkter, er der hverken frost eller for meget sol.

Hvilke typer græsstrå finder der?

Det kan være at du allerede ved det, men ellers så lad os lige slå fast, at græsfrø ikke bare er én bestemt type. Du kan eksempelvis vælge en Villa-blanding eller Svensk/Classic-Turf græsfrøblanding. Villablandingen er selvsagt god til haver, mens Svensk/Classic egner sig bedst til tør sandet jord.

Det kan også være at du skal have fat i blandingen Dansk/Robust græsfrø, som er det rette valg til industriarealer og byggegrunde.

Lige gyldigt hvilken type græsfrø du vælger, så kan du dog være sikker på, at det dufter skønt når det er nyslået.

 

 

Troels Nielsen