Luft til vand varmepumper – det billige alternativ til jordvarme

Hvis du som husejer ofte overvejer, om det kan betale sig at installere en varmepumpe – så er svaret et rungende JA. Med en varmepumpe kan du snildt skære tres procent eller mere af din varmeregning på årsbasis – og det er virkelig noget, der kan mærkes.

Hvorfor skal jeg vælge en luft til vand varmepumpe?

Den allerstørste fordel ved en varmepumpe er, at den er så energi effektiv. En varmepumpe benytter sig af den mest vedvarende form for energi, der findes, nemlig den, der kan udvindes af temperatur forskelle. Ved hjælp fra helt basale termodynamiske principper udnytter en varmepumpe det faktum, at visse væsker har et lavere temperatur punkt end andre – og derfor udvider sig ved lavere temperaturer – til at generere varme energi, som så overføres til husets varmefordelings system.

I de seneste år er det blevet populært at få installeret en jord til vand varmepumpe – et såkaldt jordvarme anlæg – i huse, som normalt betjener sig af centralvarme, og har et vandbaseret varmefordelings system. Et jordvarme anlæg er dog meget omfattende og omkostningsfuldt i etablering, og kræver for det første, at du er i besiddelse af en grund på et vist antal kvadratmeter, for det andet, at kommunen vil give tilladelse til opførelse af et jordvarme anlæg. Kommunen kan eksempelvis vælge at afslå, hvis for mange husejere i området benytter sig af en jord til vand varmepumpe.

Som alternativ til et jordvarme anlæg kan du derfor vælge at få opsat en luft til vand varmepumpe. Dette er knap så omfattende et projekt, og en luft til vand varmepumpe kan stadig spare dig for en stor del af din årlige varmeregning. De nye, moderne luft til vand varmepumper kan – selv i de aller koldeste vintermåneder – uden problemer sørge for opvarmet vand, såvel til forbrug som til opvarmning af dit hus.

Luft til vand varmepumpen – det miljørigtige alternativ

Med en moderne luft til vand varmepumpe vil du uden problemer kunne skære omkring 50% af din samlede varmeregning, og samtidig gøre noget godt for miljøet. Varmepumpens høje energi effektivitet bevirker, at mængden af den energi, der forbruges på at generere varme til dit hjem, er minimal. Således er CO2 udledningen voldsomt reduceret, og du kan fyre godt op for varmen i radiatorerne om vinteren samt tage lange, varme bade med god og grøn samvittighed.

Du kan læse meget mere om luft til vand varmepumper på kinnan.dk

Astrid Pedersen