For mange smågrise dør

Hver gang et nyt kuld grise kommer til verden, sker der desværre ofte det, at nogle af de nyfødte grise dør. Der findes forskellige årsager til, at de nyfødte smågrise dør. Nogle smågrise dør, fordi der simpelthen er pladsmangel i stalden, og de derfor desværre bliver klemt ihjel. Andre smågrise dør, fordi de bliver for kolde i stalden. Efter fødslen vil grisenes kropstemperatur falde, og hvis ikke deres temperatur stige tilpas meget hurtigt, vil de risikere at dø af kulde. For at få kropstemperaturen til at stige, har de brug for mælk fra moderen. I relation hertil er der også smågrise, der dør, fordi de ikke har mulighed for at få den nødvendige ernæring, de har brug for. Heldigvis er der noget at gøre, hvormed flere af de nyfødte grise vil overleve.

Hjælp smågrisene med mælkeerstatning

Det er altså essentielt for smågrisene, at de får den mælk fra moderen, som de har brug for, så snart de kommer til verden. Men en so har begrænset med patter, den kan tilbyde smågrisene, og der er derfor ikke altid nok til alle smågrisene.

Har du problemer med, at mange smågrise går bort, fordi de ikke får den rette mængde ernæring kort efter fødslen, så bør du købe mælkeerstatning til svin, der indeholder præcis den mængde ernæring, som smågrisene har brug for. På den måde sikrer du, at der er flere smågrise, der overlever, fordi de både bliver i stand til at holde kropstemperaturen oppe samt får den ernæring, de ellers ville være gået glip af hos moderen.

Så vil du fremover undgå at miste mange smågrise hver gang et nyt kuld bliver født, så sørg for at få købt mælkeerstatning, der kan give smågrisene en god start på livet.

admin